BEHANDLINGAR

Skalp micropigmentering / SMP / Hårsimulering / Hårpigmentering / Mikropigmentering 
Har du drabbats av håravfall, har du väldigt tunt hår, höga vikar eller kanske ett hårfäste som flyttats bakåt? SMP är en teknik där jag skapar illusionen av hår med hjälp av små "tatuerade" prickar. Detta ger dig utseendet av en tätare frisyr samt hårlinjen tillbaka. Har du tappat mycket hår är det snyggast att hålla en kort (rakad) frisyr, då blir SMP-teknikens resultat som bäst.

Alla har olika önskemål och därför anpassas varje behandling i form av val av teknik, hårlinje och färg utefter varje enskild person. Resultatet är väldigt naturligt och det är till och med svårt att se på nära håll om det är riktigt hår eller ej.

Det krävs minst 2 behandlingar, ibland även 3 och dessa görs med ca en veckas mellanrum (ingår i priset). Detta betyder att du har ett färdigt resultat inom en månad. En hårtransplantation är mycket kostsam (ca 50 000 kr/område), plågsam och det tar 6-12 mån innan färdigt resultat syns. Samt att du ofta behöver göra flera stycken. Resultatet är ofta en gles frisyr och ett fult ärr i nacken. Välj därför istället SMP, du sparar både pengar, tid och får en ny cool look redan efter första besöket.

Resultatet håller i flera år, exakt hur länge beror på hudtyp och hur du sköter din pigmentering. Det går bra att boka in en touch up med något års mellanrum, specialpris erbjuds då.

Inför behandlingen ska du vara nyduschad och huvudet ska vara helt rakat (med maskin EJ hyvel), och absolut inte vara torrt, smörj därför in huvudet i minst en vecka innan besöket (Bepanthen). Du kommer att vara lite röd direkt efter behandlingen men det lägger sig på 1-2 dagar. Andra besöket sker ofta inom 7-10 dagar. Var försiktig med sol och träning de första 7 dagarna. Mer information om behandlingen och eftervård får du vid en konsultation. 

Jag kan även hjälpa till med att kamouflera ärr efter ex en hårtransplantation, fylla i vikar/flikar, hårlinje samt skägg. 

Ärrkamouflage (ärr och bristningar på kroppen) 
Genom att arbeta med speciella pigment framtagna för just kamouflage av bristningar och ärr, kan jag göra dem nästintill osynliga. Behandlingen kräver ofta flera besök, detta samt pris bestäms vid en konsultation. Läkningstiden mellan besöken är ca 6-8 veckor, du kommer vara lite röd direkt efter behandlingen men det lägger sig inom några dagar. Vänligen maila mig bilder på  info@petraofsweden.se

3D ögonbryn (stråteknik med elektrisk maskin)
3D bryn gjorda med stråteknik innebär att man skapar bryn som ser så naturliga ut som möjligt. Fyller i där det kanske fattas strån och formar bryn som passar just ditt ansikte. Pigmenten (färgerna) blandas och anpassas för att passa just din hudtyp, ögonfärg och hårfärg. 3D ögonbryn passar inte de med oljig hy, stora porer, ytliga blodkärl eller djupa rynkor i brynen, strecken kan flyta ut och bli suddiga (puderögonbryn är ett bättre alternativ i så fall). 

Puderbryn 
Puderbryn är ett mjukt skuggat bryn som man skapar genom att skugga in färgen i brynformen. Små små pixlar skapar ett mjukt bryn som ger en fin inramning i ansiktet och ser väldigt naturliga ut. Det går även att reglera hur pass mörka ögonbryn du vill ha genom att skugga mer eller mindre. Passar alla hudtyper och håller längre än 3D bryn. Med puderbryn kan man även kamouflera en gammal ögonbrynstatuering. (Maila en bild om du har en tatuering som är gjord på annan salong). 

Hållbarheten är upp till 5 år men påfyllning sker vanligtvis mellan 1-2 år beroende på hudtyp.  

Lashliner /fransmarkering uppe
Markerar ögonen och får fransarna att se fylligare ut. Tatueringen görs precis intill den övre ögonfransraden. 

Lashliner /fransmarkering nere
Genom en exakt markering i ögonfranslinjen ges dina ögon en fin inramning som förstorar och öppnar upp ögonen. 

Lashliner /fransmarkering uppe & nere
Passar dig som vill ha en lite tydligare inramning av ögat. Perfekt till dig som inte vill slösa tid på att sminka dig. Tänk vad härligt att vakna upp med sminkade och pigga ögon varje morgon.  

Inliner (vit) 
Vid denna behandling lägger jag en vit linje innanför den nedre franskanten vilket ger ögat en mer pigg och öppen look. 

Lip Blush
Lip Blush, här ändrar jag inte på formen på dina läppar utan fyller på med pigment som ger läpparna en snygg "blush" som ser ungdomlig och fräscht ut. Konturen på läpparna blir även tydligare. 

Läppar hela
Samma pigment tatueras på hela läpparna vilket ger ett mer sminkar utseende än vad lip blush gör. 

Fräknar
Att tatuera in fräknar har blivit mycket populärt de senaste åren, det ger en fräsch look hela året. 

Tatueringsborttagning
Med saltlösning går det att ta bort eller bleka ner en gammal tatuering, kosmetisk eller på kroppen, kanske du har en gammal microblading pigmentering som har övergått i en ful nyans eller till och med efterlämnat ärr? Alla dessa områden går att behandla med hjälp av en säker teknik med saltlösning. Behandlingen är en process och kräver upprepade besök för att uppnå önskat resultat.

Kropptatuering
En tatuering som tatueras på kroppen, max 15 cm.