FRÅGOR & SVAR - KOSMETISK TATUERING

Eyeliner

Ögonbryn

Vad är skillnaden mellan maskin och microblading?
Vid microblading används ett manuellt verktyg som ristar in pigmenten i huden. Jag gör inte microblading utan tatuerar med en tatueringsmaskin designad för just kosmetisk tatuering. Vid 3D ögonbryn skapas streck "strån" med hjälp av en nål som jobbar in och ut i hög hastighet och gör små prickar i huden som bildar streck. Med maskinen blir strecken lite mjukare och eventuellt något tjockare än med microblading, men hållbarheten är längre och metoden är mycket skonsammare för huden då den inte skärs sönder.

Vad innebär kosmetisk tatuering (permanent makeup)?
Det är en semipermanent tatuering, vilket betyder att den bleknar bort med tiden. Tatueringen är till för att förstärka eller korrigera de naturliga dragen i ansiktet.

Varför kosmetisk tatuering?
Kosmetisk tatuering passar dig som har glesa ögonbryn eller fransar, har svårt att sminka dig på grund av dålig syn, tränar mycket, kämpar med rinnande ögon, har en sjukdom som genererar i håravfall eller helt enkelt har begränsat med tid att lägga framför spegeln på morgonen. 

Hur gammal måste man vara?
Jag har 18-årsgräns. 

Om jag har en gammal tatuering sedan tidigare (gjord på annan salong)?
Kontakta alltid mig innan du bokar din tid. En gammal tatuering som inte är gjord hos mig måste jag alltid se först för att kunna bestämma tidsåtgång och pris. Maila bilder till info@petraofsweden.se

Gör det ont?
Jag använder en bedövningskräm före och under själva behandlingen, vilket gör att upplevelsen inte blir smärtsam. Jag har alltid kunden i fokus och vill att behandlingen ska upplevas positiv. Ska du tatuera ögonbryn eller läppar smörj in med Emla eller Tapin bedövningskräm 1-2 timmar före besöket, finns att köpa på valfritt Apotek.

Ska jag tänka på något speciellt innan jag ska tatuera mig?
Kom frisk, du bör omboka om du har en pågående infektion i kroppen. Om du kommer påverkad av mediciner, droger eller alkohol kan behandling inte äga rum och du kommer att debiteras 100 % av behandlingskostnaden. Din hud kring ögonbrynen/läppar ska alltid vara vid god kondition, d.v.s. att inga utslag, sår, akne, eksem, fnasighet m.m. finns i eller nära området. Du ska undvika mediciner och kosttillskott som är blodförtunnande såsom Aspirin, Treo, Ipren, Omega 3, eller annan medicin innehållande acetylsalicyl-syra, senast 4 dagar innan.  Alvedon går bra.  Sola inte 24 timmar innan besöket. Färga, vaxa och plocka inte brynen, senast 6 dagar innan behandling. Ta ej starka mediciner (12 h) och alkohol 48 timmar innan behandling. Drick inte kaffe, te eller andra energidrycker som innehåller koffein samma dag som behandlingen, samma gäller rökning. AHA-behandlingar minst 2 veckor före, kemisk/laserpeeling samt Retinol A produkter senast 6 veckor före.

Kan jag gå och jobba som vanligt efter jag tatuerat mig?
Du blir lite svullen och röd direkt efter en behandling men det lägger sig fort. Överskottsfärg sitter kvar i tatueringen men kommer att försvinna efter 4-7 dagar i samband med att tatueringen läker. 

Kan det bli fel?
Inför varje behandling går vi noga igenom kundens önskemål gällande både färg och form. Jag ritar alltid upp formen och ger olika förslag på valet av färg innan jag börjar tatuera. Det läggs mycket tid på att bestämma färg och form vilket ger dig som kund en trygghet inför själva tatueringen. 

Vad händer efter behandlingen?
Bli inte rädd om du känner att färgen är lite för intensiv direkt efter en behandling, 30-50% av färgen försvinner nämligen i läkningsprocessen. Tatueringen läker ytligt på ca 5-7 dagar, pilla inte på tatueringen utan låt den läka av sig själv. Den totala läkningsprocessen är ca 4-6 veckor. Många behandlingar behöver ett återbesök, detta görs inom 4-6 veckor och bokas vid första besöket eller via mail. Många av mina behandlingar har kostnadsfria återbesök. 

Eftervård?
Det är viktigt att tänka på att smörja det tatuerade området med angiven salva några gånger per dag under de första dagarna (ett tunt lager). Du får med dig skriftliga instruktioner för "eftervård" Den första veckan efter du tatuerat dig tänk på att inte: sola det tatuerade området, sminka det tatuerade området, bada bastu och ej heller i pool med klor. Duscha inte för länge utan ta en snabbdusch. 

Hur får jag min tatuering att hålla sig fin längre?
Slutresultatet efter läkning beror bl.a. på hudtyp, hudkvalité, livsstil, skötsel, ålder och immunförsvar. Därför kan man aldrig lämna någon garanti på hur det kommer att se ut efter läkning. Tatueringen sätter sig i 2:a hudlagret och ej uppepå huden. För en längre hållbarhet rekommenderas alltid en hög solskyddsfaktor på de tatuerade områdena när du vistas i solen. Normalt är att göra en uppfräschning av färgen efter 1-2 år. Alopeciakunder (håravfall) kan behöva komma tillbaka för påfyllning inom kortare tid än normalt då cellförnyelsen är snabbare.

Vad gör man på ett återbesök? (Gäller ögonbryn, lashliner och läppar)
Mellan 3-6 veckor efter första besöket är det dags för ett återbesök. Vid detta besök gör jag eventuella finjusteringar och korrigering av färg, allt för att slutresultatet ska bli precis så som du vill ha det. Vissa behöver inget återbesök, någon kanske ett och andra fler. Detta beror på hudtyp, eftervård och hur färgen tas upp av huden, kan vara väldigt olika från person till person. Extra återbesök kostar 750 kr/tim och gäller inom 3 månader, går att boka en gång. 

Kan jag sola innan jag tatuerar mig?
Du bör inte sola i solen eller i solarium på minst 48 timmar innan bokad behandling då solning gör huden extra känslig och skör vilket kan ge svårare läkning samt större blödningsrisk.

Vad använder ni för färger när ni tatuerar?
Alla färger eller pigment som det kallas, är EU-godkända, medicinska icke allergiframkallande och är veganska. 

Ska jag raka bort mina egna ögonbryn?
Nej. Dina egna strån bidrar till att 3D effekten blir tydligare. Du behöver bara plock dina bryn runt din nya form/tatuering.

Kan jag tatuera mig om jag har gjort Botox nyligen?
Du måste vänta minst 2 veckor efter det att du har fått injicering av ex. Botox, filler eller fått kemisk peeling.  

Kan man tatuera sig om man är gravid?
Jag utför inte behandling på gravida eller vid amning. Det finns en ökad infektionsrisk under graviditeten och skulle en infektion uppstå är det viktigt att man kan behandlas snabbt med antibiotika. Hormoner skulle dessutom kunna påverka resultatet, därför är det bättre att vänta.

Jag har rosacea, kan jag göra kosmetisk tatuering?
Jag utför tyvärr inte behandling om man har rosacea. Då slutresultatet kan vara väldigt svårt att förutse.


Hittar du inte svaret på din fråga?
Kontakta mig
 HÄR /Petra

 Läppar - Permanent makeup