smp - sKALP MICROPIGMENTERING

Vad är SMP - skalp micropigmentering? 
SMP (skalp mikropigmentering) är en kosmetisk tatuering (medicinsk skalptatuering/hårsimulering) som tillämpas för att behandla håravfall, alopeci samt om du är tunnhårig,  genom att replikera hårsäckar på huvudet för att ge ett intryck av en full hårväxt. Behandlingen kräver ingen operation och är dessutom ett prisvärt alternativ till andra behandlingar, som hårtransplantationer eller regelbunden användning av läkemedel eller andra produkter mot håravfall. 

Just nu är SMP (Scalp Micropigmentation) den mest effektiva lösningen mot håravfall. Hjälper dig som har högt hårfäste, tunt hår, har tappat mycket hår, är skallig vill fylla i vikar/flikar, fylla i hårlinjen eller varför inte skägget. 100% garanterat resultat redan efter första besöket. 

Kan SMP jämföras med en vanlig tatuering?
Tekniken, utrustningen & färgpigment som jag använder mig av skiljer sig helt och hållet från traditionella tatueringar. Mina speciellt framtagna pigment innehåller endast naturliga ingredienser och inga tillsatser av tungmetaller och ändrar heller inte färg vilket förekommer med vanligt tatueringsbläck. 

Hur många behandlingar behöver jag och hur länge varar skalp micropigmentering?
En individuell bedömning görs alltid genom att du mailar mig bilder,  maila till info@petraofsweden.se Efter det kommer jag kunna uppskatta antalet behandlingstillfällen som behövs. Vanligtvis behövs 1–3 behandlingstillfällen beroende på omfattningen av området. Det behandlade området kommer till en början få en mörkare färgton de första dagarna efter behandlingen vilket är helt normalt, därefter avtar den mörka färgen och antar en mjukare och mer naturlig ton.

Vid en professionell utförd behandling kan du förvänta dig ett 100% naturligt resultat. Varje punktpigmentering får en 3D liknande effekt vilket innebär en identisk replikation av naturliga hårsäckar. Tekniken kräver hög nivå av noggrannhet, skicklighet och kompetens och det får du om du väljer att komma till  Petra Of Sweden AB.

Vad kan jag förvänta mig för resultat och kommer det att se naturligt ut?
Efter slutförandet av din behandling kan du förvänta dig ett resultat som håller i flera år beroende på din livsstil, kost och hälsostatus. På längre sikt kan det vara nödvändigt att besöka mig för ytterligare en behandling (touch-up).

Passar denna behandling mig?
Micropigmentering kan användas för att behandla alla stadier av håravfall, i alla åldrar och alla hudfärger. Skalp Micropigmentering är en säker och beprövad behandlingsmetod som hjälper dig som är eller håller på att bli tunnhårig, har kala fläckar som du vill dölja eller kanske kamouflera ett vanprydande ärr i nacken till följd av en hårtransplantation.

Kan befintliga hårsäckar skadas?
Nej inte alls, detta är en 100% säker behandlingsmetod som används i flertalet länder med oerhört lyckade resultat. Jag använder mig enbart av pigment som innehåller naturliga ingredienser samt speciellt framtagna nålar där jag enbart applicerar på epidermal nivå (hudens yttersta lager).

Min nya stil ser bra ut, men vad händer om jag bestämmer mig för att ändra den i framtiden?
Du är alltid välkommen att kontakta Petra Of Sweden AB när som helst för att diskutera en ändring efter dina behov och önskemål, jag kan då även ge dig ett prisförslag.  

Maila till info@petraofsweden.se

Hur kommer jag att se ut direkt efter behandlingen?
Området i hårbotten som behandlats kommer att vara lite rött första dagen och pigmenteringen kommer vara mörkare i upp till 7 dagar efter behandlingen. Därefter blir pigmenten ljusare och mjukare allteftersom hudens naturliga exfolieringsprocess återskapar nya celler i huden. Det är rekommenderat att det går minst 7 dagar mellan de olika besöken. 

Hur lång tid tar behandlingen?
Den första behandlingen tar 3-5 timmar, och efterföljande behandlingar tar ca 2-4 timmar. Det är viktigt att komma nyduschad, utvilad, mätt och inte påverkad av alkohol eller mediciner. Att föredra är även att undvika koffein inför besöket. 

Kan SMP dölja ärr?
Ja, SMP kan bidra avsevärt till att minska synlighet av ärr från tidigare hårtransplantationskirurgi. Graden av kamouflage av ärret beror på ärret i sig, men genom att pigmentblanda ärret med närliggande hår och dess färg blir det mycket svårare att upptäcka det, nästan omöjligt i vissa fall.

Kan jag göra SMP i mitt skägg?
SMP kan ge dig mer fyllnad i skägget genom att man sätter dit pigmentering i huden där det oftast inte växer ut hår. Med hjälp av pigmenteringen kan man enkelt fylla ut de områden som behövs fyllas i. Det kan vara väldigt frustrerande när man inte har en fulländad skäggutväxt, då är skäggpigmentering ett utmärkt val för dig.

Gör behandlingen ont?
Detta beror på hur känslig din hud är. De flesta upplever bara lindriga besvär som påminner om känslan av en rad små sting. För klienter som upplever mer obehag kan jag erbjuda bedövningskräm för att hantera smärtan. För de flesta krävs dock ingen bedövning.

Hur mycket kostar behandlingen?
I slutändan styrs kostnaden för just din behandling av hur många behandlingstillfällen som behövs och storleken på området som ska behandlas för att uppnå ett önskat resultat. Exakt pris bestäms alltid efter du mailat mig bilder, maila till info@petraofsweden.se
SMP är lösningen för dig som vill slippa dyra och smärtsamma hårtransplantationer. En investering i ditt utseende och i ditt självförtroende kan inte värderas i pengar, dock så förstår jag att det kan finnas ekonomiska begränsningar. Av denna anledning arbetar Petra Of Sweden AB ständigt med att hålla kostnaderna så låga som möjligt och kan därför erbjuda konkurrenskraftiga priser så att alla kan dra nytta av denna fantastiska och livsförändrande behandling. Jag erbjuder även delbetalning med Klarna faktura.

Spelar det någon roll vilken hårfärg du har?
Jag har utbildats i färganpassning, och har ett sortiment av pigment som jag använder för att kunna matcha med ditt egna hår, med hänsyn till hudton och densitet.

Bleknar pigmenten som används, eller ändrar färg?
De pigment som används vid SMP är inte samma som används vid traditionell tatuering, så det finns ingen risk att de skulle bli gröna eller blåa med tiden, vilket kan förekomma med vanligt tatueringsbläck. Det behandlade området kommer att se mörkare ut de första dagarna efter en behandling, men kommer därefter att ljusna och anta en något mjukare ton. På sikt kan det vara nödvändigt att genomgå ytterligare en behandling (touch up).

Vad händer om jag blir gråhårig?
När du håller håret kort är detta inte ett problem. Eftersom ditt hår är så kort klippt, kommer det gråa håret inte att påverka utseendet på stilen i sin helhet och det existerande håret kommer att blandas in med det behandlade området. Jag har också möjlighet att färganpassa och göra touch up efter din behandling om det skulle behövas framöver.

Vad kan jag göra för att behålla min nya stil?
SMP är en kosmetisk tatuering, alltså inget riktigt hår. Du bör, för ett snyggt resultat raka huvudet varannan dag med en rakapparat (ej trimmer) samt smörja in huvudet efteråt. Sedan är det bara att njuta av din nya coola stil!

Vad ska jag tänka på inför besöket?
För att man ska kunna göra en snygg SMP kommer du behöva raka håret. 1-2 millimeter långt ska håret vara på behandlingsdagen. Det är viktigt att jag ser var ditt befintliga hår sitter så raka inte med hyvel samma dag eller dagen innan. Smörj in skalpen med Bephanten (finns på Apoteket) i en vecka innan besöket så att huden är mjuk och inte torr/fnasig. Kom till besöket nyduschad, utsövd, med mat i magen och drick ordentligt innan. Det är även en bra idé att ha med sig något lättare att äta, ex en frukt, risi frutti, powerbar eller smörgås. Det går också bra att lyssna på en ljudbok, podcast eller musik i egna hörlurar (ej hörlurar som sitter på huvudet).

Vad ska jag tänka på efter besöket?
Bepanthen används även under själva läkningsprocessen så den är bra att ha hemma. Krämen hjälper till med läkningen och att hålla det tatuerade området mjukt. Appliceras ca 2 gånger varje dag under en veckas tid. Efter utförd behandling se till att du sover i rena sängkläder och använd alltid rena handdukar. Du kan raka håret med rakapparat efter 2 dagar.

Första veckan ska man undvika: att tvätta håret och huvudet (under de första 2-3 dagarna). Dag 4-5 tvätta endast med varmt vatten. Efter en vecka kan du börja dusch som vanligt igen. Direkt solljus (användning av keps/hatt är ok men se till att dessa är rena), lång och varm dusch, bad i saltvatten, klorerat vatten, bastu och hård träning där du svettas mycket. 

Första månaden ska man undvika: kemisk peeling, laser och andra starka behandlingar i områden nära din pigmentering.  

Alltid: För att hålla din SMP så snygg som möjligt så länge som möjligt, är det viktigt att alltid skydda huvudet när du vistas i solen. Se till att skydda skalpen med SPF 30-50 eller ha på dig en keps/hatt. Rodnaden lägger sig normalt inom ett dygn. Du kan om du vill ha på dig en keps/mössa/hatt efter avslutad behandling, se till att den är ren. Efter behandlingen är det snyggast att hålla håret kort med en rakapparat (ej trimmer). Många väljer en ergonomisk modell då det blir enklare att raka i nacken.

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta mig HÄR /Petra

Norwood / Hamilton skalan visar grad av hårafall