FRÅGOR & SVAR - SMP

Före

Efter

Vad är SMP - skalp micropigmentering? 
SMP är en kosmetisk tatuering (medicinsk skalptatuering) som tillämpas för att behandla håravfall genom att replikera hårsäckar på huvudet för att ge ett intryck av en full hårväxt. Behandlingen kräver ingen operation och är dessutom ett prisvärt alternativ till andra behandlingar, som hårtransplantationer eller regelbunden användning av läkemedel eller andra produkter mot håravfall.

Kan SMP jämföras med en vanlig tatuering?
Tekniken, utrustningen & färgpigment som vi använder oss av skiljer sig helt och hållet från traditionella tatueringar. Vårt speciellt framtagna pigment innehåller endast naturliga ingredienser och inga tillsatser av tungmetaller och ändrar heller inte färg vilket förekommer med vanligt tatueringsbläck. 

Hur många behandlingar behöver jag och hur länge varar skalp micropigmentering?
En individuell bedömning görs alltid och efter en kostnadsfri konsultation hos oss kommer vi kunna uppskatta antalet behandlingstillfällen som behövs. Vanligtvis behövs 1–3 behandlingstillfällen beroende på omfattningen av området. Det behandlade området kommer till en början få en mörkare färgton de första dagarna efter behandlingen vilket är helt normalt, därefter avtar den mörka färgen och antar en mjukare och mer naturlig ton.

Vid en professionell utförd behandling kan du förvänta dig ett 100% naturligt resultat. Varje Punktpigmentering får en 3D liknande effekt vilket innebär en identisk replikation av naturliga hårsäckar. Tekniken kräver hög nivå av noggrannhet, skicklighet och kompetens och hos Petra Of Sweden AB certifierade och utbildade SMP teknologer är du alltid i trygga händer.

Vad kan jag förvänta mig för resultat och kommer det att se naturligt ut?
Efter slutförandet av din behandling kan du förvänta dig ett resultat som håller i flera år beroende på din livsstil, kost och hälsostatus. På längre sikt (4 år+) kan det vara nödvändigt att besöka oss för ytterligare en behandling (touch-up).

Passar denna behandling mig?
Micropigmentering kan användas för att behandla alla stadier av håravfall, i alla åldrar och alla hudfärger. Skalp Micropigmentering är en säker och beprövad behandlingsmetod som hjälper dig som är eller håller på att bli tunnhårig, har kala fläckar som du vill dölja eller kanske kamouflera ett vanprydande ärr i nacken till följd av en hårtransplantation
Kan befintliga hårsäckar skadas?
Nej inte alls, detta är en 100% säker behandlingsmetod som används i flertalet länder med oerhört lyckade resultat. Vi använder oss enbart av pigment som innehåller naturliga ingredienser samt speciellt framtagna nålar där vi enbart applicerar på epidermal nivå (hudens yttersta lager).

Min nya stil ser bra ut, men vad händer om jag bestämmer mig för att ändra den i framtiden?
Du är alltid välkommen att kontakta Petra Of Sweden AB när som helst för att diskutera en ändring efter dina behov och önskemål,
vi kan då även ge dig ett prisförslag.

Hur kommer jag att se ut direkt efter behandlingen?
Området i hårbotten som behandlats kommer att vara lite rött under ca 2-5 dagar, men detta tenderar att vara ännu mindre synligt på de mörkare hudtoner. Dessutom kommer pigmenteringen vara mörkare i upp till 7 dagar efter behandlingen, återigen beroende på hudfärg. Därefter blir pigmenten ljusare och mjukare allteftersom hudens naturliga exfolieringsprocess återskapar nya celler i huden. 

Hur lång tid tar behandlingen?
Den första behandlingen tar 4-5 timmar, och efterföljande behandlingar tar ca 2-3 timmar. Det är viktigt att komma nyduschad, utvilad, mätt och inte påverkad av alkohol eller mediciner.

Kan SMP dölja ärr?
Ja, SMP kan bidra avsevärt till att minska synlighet av ärr från tidigare hårtransplantationskirurgi. Graden av kamouflage av ärret beror på ärret i sig, men genom att pigmentblanda ärret med närliggande hår och dess färg blir det mycket svårare att upptäcka det, nästan omöjligt i vissa fall.

Gör behandlingen ont?
Detta beror på hur känslig din hud är. De flesta upplever bara lindriga besvär som påminner om känslan av en rad små sting. För klienter som upplever mer obehag kan vi erbjuda bedövningskräm för att hantera smärtan. För de flesta krävs dock ingen bedövning.

Hur mycket kostar behandlingen?
I slutändan styrs kostnaden för just din behandling av hur många behandlingstillfällen som behövs och storleken på området som ska behandlas för att uppnå ett önskat resultat. Våra priser ligger från 15 000 kr upp till 35 000 kr. Exakt pris bestäms alltid efter en konsultation (kostnadsfri och icke bindande).
SMP är lösningen för dig som vill slippa dyra och smärtsamma hårtransplantationer. En investering i ditt utseende och i ditt självförtroende kan inte värderas i pengar, dock så förstår vi att det kan finnas ekonomiska begränsningar. Av denna anledning arbetar vi på Petra Of Sweden AB ständigt med att hålla kostnaderna så låga som möjligt och kan därför erbjuda konkurrenskraftiga priser så att alla kan dra nytta av denna fantastiska och livsförändrande behandling. Vi erbjuder även delbetalning med Klarna faktura.
Du är alltid välkommen att kontakta Petra Of Sweden AB när som helst för att diskutera en ändring efter dina behov och önskemål, vi kan då även ge dig ett prisförslag.

Spelar det någon roll vilken hårgärg du har?
Vi har utbildats i färganpassning, och har ett sortiment av pigment som vi använder för att kunna matcha med ditt egna hår, med hänsyn till hudton och densitet.

Bleknar pigmenten som används, eller ändrar färg?
De pigment som används vid SMP är inte samma som används vid traditionell tatuering, så det finns ingen risk att de skulle bli gröna eller blåa med tiden, vilket kan förekomma med vanligt tatueringsbläck. Det behandlade området kommer att se mörkare ut de första dagarna efter en behandling, men kommer därefter att ljusna och anta en något mjukare ton. På låg sikt (över flera år) kan det vara nödvändigt att genomgå ytterligare en behandling (touch up).

Vad händer om jag blir gråhårig?
När du håller håret kort är detta inte ett problem. Eftersom ditt hår är så kort klippt, kommer det gråa håret inte att påverka utseendet på stilen i sin helhet och det existerande håret kommer att blandas in med det behandlade området. Vi har också möjlighet att färganpassa och göra touch ups efter din behandling om det skulle behövas framöver.

Vad kan jag göra för att behålla min nya stil?
SMP är en kosmetisk tatuering, alltså inget riktigt hår. Du måste för ett snyggt resultat raka huvudet varannan dag med en rakapparat (ej trimmer) samt sörja in huvudet efter rakning. Skulle du låta det hår du har kvar växa ut kommer det se väldigt konstigt ut. Så håll din frisyr mycket kort och njut av din nya coola stil!

SMP - Skalp Micropigmentering/Hårsimulering hjälper dig vid avsaknaden av ditt riktiga hår.