KOSMETISK TATUERING/PERMANENT MAKEUP

Vad är skillnaden mellan elektrisk maskin och microblading?
Med en elektrisk maskin går nålen in och ut i hög hastighet (som en symaskinsnål), huden skadas inte och vid rätt teknik och tryck gör en kosmetisk tatuering inte ont och ingen blödning uppstår. Vid microblading skär man i huden med ett ”micro blade” (därav namnet), där sedan pigmentet implanteras. Jag gör INTE microblading utan arbetar endast med en elektrisk maskin designad för just kosmetisk tatuering. Gör din research och välj en teknik och utförare som känns rätt för dig, det är ju ändå ditt ansikte det handlar om.

Varför inte välja microblading?
Många som utför microblading hävdar att det absolut inte efterlämnar ärr i huden om man utför tekniken rätt. Men fakta kvarstår, huden skärs bokstavligen upp om och om igen och oavsett om du är världsmästare i microblading eller ej så är detta inte en bra teknik för huden. Inte ens en kirurg kan skära i huden med en skalpell utan att lämna ärr.

Varför välja puderbryn framför 3D-bryn?
Bilderna på ett 3D-bryn/stråteknik (gjort med microblading eller maskin), ser helt fantastiska ut och de är alltid tagna direkt efter behandling. Krispiga små streck som ska se ut som strån. Men tyvärr är huden ett levande organ och kan inte hålla kvar pigmentet i ett krispigt ”strå” utan inom några veckor, (månader om man har tur), kommer alla dessa streck/strån fejda ut och vissa av dem kommer till och med fejda in i varandra eftersom de sitter så tätt. Även om du väljer att göra 3D-bryn med elektrisk maskin så blir det tyvärr till slut ett flammigt bryn. Det är därför jag bara utför tekniken PUDERBRYN. De kan aldrig bli fula för de är redan fejdade från början. En mjuk skugga som inte ser tatuerad ut, håller längre och passar alla hudtyper och åldrar. 

Varför kosmetisk tatuering?
Kosmetisk tatuering passar dig som har glesa ögonbryn eller fransar, har svårt att sminka dig på grund av dålig syn, tränar mycket, kämpar med rinnande ögon, har en sjukdom som genererar i håravfall eller helt enkelt har begränsat med tid att lägga framför spegeln på morgonen. 

Hur gammal måste man vara?
Jag har 18-årsgräns. 

Om jag har en gammal tatuering sedan tidigare (gjord på annan salong)?
Kontakta alltid mig innan du bokar din tid. En gammal tatuering som inte är gjord hos mig måste jag alltid se först för att kunna bestämma tidsåtgång och pris. Maila bilder till info@petraofsweden.se

Gör det ont?
Jag använder bedövning under själva behandlingen, vilket gör att upplevelsen blir väldigt behaglig. Många kunder har till och med somnat. Jag har alltid kunden i fokus och vill att behandlingen ska upplevas positiv. Ska du tatuera ögonbryn eller läppar kan du om du önskar smörja in med Emla eller Tapin bedövningskräm 1-2 timmar före besöket, finns att köpa på valfritt Apotek. Detta är absolut inget måste.

Ska jag tänka på något speciellt innan jag ska tatuera mig?
Kom frisk, du bör omboka om du har en pågående infektion i kroppen. Om du kommer påverkad av mediciner, droger eller alkohol kan behandling inte äga rum och du kommer att debiteras 100 % av behandlingskostnaden. 

Din hud kring ögonbrynen/läppar ska alltid vara vid god kondition, d.v.s. att inga utslag, sår, akne, eksem, fnasighet m.m. finns i eller nära området. 

Du ska undvika mediciner och kosttillskott som är blodförtunnande såsom Aspirin, Treo, Ipren, Omega 3, eller annan medicin innehållande acetylsalicyl-syra, senast 4 dagar innan. Alvedon går bra.  

Sola inte eller drick alkohol 48 timmar innan behandling. 

Drick inte kaffe, te eller andra energidrycker som innehåller koffein 24 timmar före behandlingen, samma gäller rökning/snusning. 

Avsluta AHA-behandlingar minst 2 veckor före, kemisk/laserpeeling samt Retinol A produkter senast 6 veckor före.

Kan jag gå och jobba som vanligt efter jag tatuerat mig?
Du blir lite svullen och röd direkt efter en behandling men det lägger sig fort. Överskottsfärg sitter kvar i tatueringen men kommer att försvinna efter 4-7 dagar i samband med att tatueringen läker. 

Kan det bli fel?
Inför varje behandling går vi noga igenom kundens önskemål gällande både färg och form. Jag ritar alltid upp formen och ger olika förslag på valet av färg innan jag börjar tatuera. Det läggs mycket tid på att bestämma färg och form vilket ger dig som kund en trygghet inför själva tatueringen. 

Vad händer efter behandlingen?
Bli inte rädd om du känner att färgen är lite för intensiv direkt efter en behandling, 30-50% av färgen försvinner nämligen i läkningsprocessen. Tatueringen läker ytligt på ca 5-7 dagar, pilla inte på tatueringen utan låt den läka av sig själv. Den totala läkningsprocessen är ca 4-8 veckor (beroende på vilket område). Många behandlingar behöver ett återbesök, detta görs efter 4-8 veckor och bokas vid första besöket. Många av mina behandlingar har kostnadsfria återbesök. 

Eftervård?
Den första veckan: Det är viktigt att tänka på att smörja det tatuerade området med Helosan salva 4-5 gånger per dag. (ett tunt lager, huden måste kunna andas). Du får med dig skriftliga instruktioner för ”eftervård” Du ska heller inte sola eller sminka det tatuerade området, basta eller bada i pool med klor. Duscha inte för länge utan ta en snabbdusch. Hård träning ska heller inte utföras innan pigmentet stabiliserat sig i huden. Det är mycket viktigt för det slutliga resultatet att du följer eftervården noga! 

Använd alltid högt SPF (30-50) på din tatuering. 

Hur får jag min tatuering att hålla sig fin längre?
Slutresultatet efter läkning beror bl.a. på hudtyp, hudkvalité, livsstil, skötsel, ålder och immunförsvar. Därför kan man aldrig lämna någon garanti på hur det kommer att se ut efter läkning. Tatueringen sätter sig i 2:a hudlagret och ej uppepå huden. För en längre hållbarhet rekommenderas alltid en hög solskyddsfaktor på de tatuerade områdena när du vistas i solen. Normalt är att göra en uppfräschning av färgen efter 1-2 år. Alopeciakunder (håravfall) kan behöva komma tillbaka för påfyllning inom kortare tid än normalt då cellförnyelsen är snabbare.

Vad gör man på ett återbesök? (Gäller ögonbryn, lashliner och läppar)
Mellan 4-8 veckor efter första besöket är det dags för ett återbesök. Vid detta besök gör jag eventuella finjusteringar och korrigering av färg, allt för att slutresultatet ska bli precis så som du vill ha det. Vissa behöver inget återbesök, någon kanske ett och andra fler. Detta beror på hudtyp, eftervård och hur färgen tas upp av huden, kan vara väldigt olika från person till person. Extra återbesök kostar 750 kr/tim och gäller inom 3 månader, går att boka en gång. 

Kan jag sola innan jag tatuerar mig?
Du bör inte sola i solen eller i solarium på minst 48 timmar innan bokad behandling då solning gör huden extra känslig och skör vilket kan ge svårare läkning samt större blödningsrisk.

Vad använder ni för färger när ni tatuerar?
Alla färger eller pigment som det kallas, är EU-godkända, medicinska icke allergiframkallande och är organiska. 

Ska jag raka bort mina egna ögonbryn?
Nej. Dina egna strån bidrar till att 3D effekten blir tydligare. Du behöver bara plock dina bryn runt din nya form/tatuering.

Kan jag tatuera mig om jag har gjort Botox nyligen?
Du måste vänta minst 2 veckor efter det att du har fått injicering av ex. Botox, filler eller fått kemisk peeling.  

Kan man tatuera sig om man är gravid?
Jag utför inte behandling på gravida eller vid amning. Det finns en ökad infektionsrisk under graviditeten och skulle en infektion uppstå är det viktigt att man kan behandlas snabbt med antibiotika. Hormoner skulle dessutom kunna påverka resultatet, därför är det bättre att vänta.

Jag har rosacea, kan jag göra kosmetisk tatuering?
Jag utför tyvärr inte behandling om man har rosacea. Då slutresultatet kan vara väldigt svårt att förutse.

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta mig HÄR