SMP - SKALP MICROPIGMENTERING

Alla kunder som väljer att boka sin behandling hos Petra of Sweden, kommer ha mitt fulla fokus. Jag gör aldrig mer än en SMP-kund per dag, allt fokus blir bara på dig! Jag tänker alltid långsiktigt och naturligt resultat.

Jag vill att ni som funderar på att göra en SMP-behandling förstår att detta är en behandling som ni måste låta ta tid. Ett besök i taget ger er ett resultat som ser naturlig ut och också håller under många år. Stressa inte utan tänk långsiktigt! The Magic of SMP is amazing!

Välj mig som din SMP artist, eller någon annan, det viktigaste är att du väljer klokt och med din magkänsla. Hoppas vi ses… 🙂

Jag är certifierad och verifierad av SSR (Svenska SMP Registret). Läs mer här

Vad är SMP – Skap Micropigmentering?
SMP är en kosmetisk tatuering (medicinsk skalptatuering) som tillämpas för att behandla håravfall genom att replikera hårsäckar på huvudet för att ge ett intryck av en full hårväxt. Behandlingen kräver ingen operation och är dessutom ett prisvärt alternativ till andra behandlingar, som hårtransplantationer eller regelbunden användning av läkemedel eller andra produkter mot håravfall.

Hur många behandlingar behövs normalt?
Vanligtvis behövs 3-4 behandlingstillfällen beroende på önskad densitet.

Hur ser det ut direkt efter ett besök?
Det behandlade området kommer till en början få en mörkare färgton de första dagarna efter behandlingen vilket är helt normalt, därefter avtar den mörka färgen och antar en mjukare och mer naturlig ton.

Kommer det se naturligt ut?
Vid en professionell utförd behandling kan du förvänta dig ett 100% naturligt resultat. Varje punktpigmentering får en 3D liknande effekt vilket innebär en identisk likhet av naturliga hårsäckar. Tekniken kräver hög nivå av noggrannhet, skicklighet, kompetens samt tålamod då en SMP behandling är mycket svårare att utföra än vad många tror.

Passar denna behandling mig?
Micropigmentering kan användas för att behandla alla stadier av håravfall, i alla åldrar och alla hudfärger. Samt personer som drabbats av alopeci eller genomgår/genomgått en cancerbehandling etc.

Skalp Micropigmentering är en säker och beprövad behandlingsmetod som hjälper dig som är eller håller på att bli tunnhårig, har kala fläckar som du vill dölja eller kanske kamouflera ett vanprydande ärr i nacken till följd av en hårtransplantation.

Kan befintliga hårsäckar skadas?
Nej inte alls, detta är en 100% säker behandlingsmetod som används i flertalet länder med oerhört lyckade resultat. Vi använder oss enbart av pigment som innehåller naturliga ingredienser samt speciellt framtagna nålar där vi enbart applicerar på epidermal nivå.

Hur mycket kostar det?
SMP är lösningen för dig som vill slippa dyra och smärtsamma hårtransplantationer. En investering i ditt utseende och i ditt självförtroende kan inte värderas i pengar, dock så förstår vi att det kan finnas ekonomiska begränsningar. Jag strävar ständigt efter att hålla kostnaderna så låga som möjligt och kan därför erbjuda konkurrenskraftiga priser så att alla kan dra nytta av denna fantastiska och livsförändrande behandling. Jag erbjuder även delbetalning med Klarna faktura.

I slutändan styrs kostnaden för just din behandling av hur många behandlingstillfällen som behövs och storleken på området som ska behandlas för att uppnå ett önskat resultat. Exakt pris bestäms alltid när jag vet hur stort området, maila bilder för bedömning.

Kan SMP dölja ärr?
Ja, SMP kan bidra avsevärt till att minska synlighet av ärr från tidigare hårtransplantationskirurgi. Graden av kamouflage av ärret beror på ärret i sig, men genom att pigmentblanda ärret med närliggande hår och dess färg blir det mycket svårare att upptäcka det, nästan omöjligt i vissa fall.

Gör behandlingen ont?
De flesta upplever bara lindriga besvär som påminner om känslan av en rad små sting. Många av mina kunder har somnat under själva behandlingen.

Hur kommer jag att se ut direkt efter behandlingen?
Området i hårbotten som behandlats kommer att vara lite rött under ca 24 tim, men kan vara väldigt individuellt. Dessutom kommer pigmenteringen vara mörkare i upp till 7 dagar efter behandlingen. Därefter blir pigmenten ljusare och mjukare allteftersom hudens naturliga exfolieringsprocess återskapar nya celler i huden.

Hur lång tid tar behandlingen?
Den första behandlingen tar ca 4-5 timmar, och efterföljande behandlingar tar ca 2-3 timmar. Allt beror på storlek på området, kundens hudkvalité etc. Det är viktigt att komma utvilad, mätt och inte påverkad av alkohol eller mediciner.

Bleknar pigmenten?
Det behandlade området kommer att se mörkare ut de första dagarna efter en behandling, men kommer därefter att ljusna och anta en något mjukare ton. På sikt kan det vara nödvändigt att genomgå ytterligare en behandling (touch up). Priset för detta är ca 4-6000 kr beroende på hur lång tid det har gått sedan ditt senaste besök.

Spelar det någon roll vilken hårfärg jag har?
Jag har ett avancerat sortiment av pigment som jag använder och matchar alltid med hänsyn till hår, hudton och densitet. Alla kunder har sin egen speciella nyans och kan därför inte behandlas likadant.

Vad händer om jag blir gråhårig?
När du håller håret kort är detta inte ett problem. Eftersom ditt hår är så kort klippt, kommer det gråa håret inte att påverka utseendet på stilen i sin helhet och det existerande håret kommer att blandas in med det behandlade området. ”En SMP kan bli gammal med dig”.

Vad kan jag göra för att behålla min nya stil?
SMP är en kosmetisk tatuering, alltså inget riktigt hår. Du måste för ett snyggt resultat raka huvudet för att ditt befintliga hår ska se lika ut med din SMP. Ett längre strå blir inte lika som en ”prick” och då kommer det heller inte se bra ut. En SMP ser absolut bäst ut när du har ditt hår kort. Raka med en rakapparat (ej trimmer) samt smörja in huvudet efter rakning.

Har du valt att öka på densiteten i hårbotten och behållit/eller låtit håret växa ut till en längre frisyr så gäller såklart inte råden om rakning. Njut av ditt nya täta hår!

bc6ddb0d a4fc 4a1b b094 af0ec60bbd16

Norwood / Hamilton skalan visar grad av hårafall